Familierechtadvocaat

Ben jij al jaren als familierechtadvocaat werkzaam en merk je dat je meer energie krijgt van het in onderling overleg goed regelen van een scheiding dan van het procederen, dan ben je bij ons meer dan welkom.  

Soms is het voor scheidende ouders belangrijk dat ze eerst apart juridisch geadviseerd worden voordat ze goede besluiten kunnen nemen. Bijvoorbeeld bij lastige juridische en/of financiële vraagstukken. In dat geval kan de Gezinsadvocaat elk van de ouders doorverwijzen naar een eigen familierechtadvocaat.

De familierechtadvocaat binnen ons project is, zoals de naam al aangeeft, gespecialiseerd in het familierecht en heeft ‘overleg’ hoog in het vaandel staan.  

Als familierechtadvocaat ga je de-escalerend te werk. Je bent partijdig maar hebt oog voor de belangen van de andere ouder en blijft in overleg met de familierechtadvocaat van de andere ouder. De Gezinsadvocaat heeft hierbij een coachende rol.

Het doel is en blijft om samen in het belang van de kinderen afspraken te maken!

Mocht het ondanks jullie inspanningen niet lukken over alle onderwerpen overeenstemming te bereiken, dan stel je samen met de andere familierechtadvocaat een gemeenschappelijk verzoekschrift op. In dit verzoekschrift geven jullie aan over welke onderwerpen wel overeenstemming is bereikt en bij welke onderwerpen dit nog niet gelukt is. De argumenten van de ouders worden in dit verzoekschrift neutraal weergegeven.

De rechter nodigt op zeer korte termijn de ouders uit. Natuurlijk zal hij eerst proberen de ouders te helpen alsnog tot overeenstemming te komen. Lukt dat niet, dan neemt hij een besluit. Wellicht lukt het daarna, als er nog meer openstaande punten zijn, om wel tot volledige overeenstemming te komen.

Ben je werkzaam in regio Hart van Brabant of Den Bosch en wil je je aanmelden? Stuur dan een e-mail naar secretariaat@gezinsadvocaat.nl.

De Gezinsadvocaat

Schakel tussen zorg en recht

Copyright © gezinsadvocaat · All Rights Reserved · This site is made with ♥ by Derk Integrated Systems